Zo zijn onze manieren

Ochtend: 08.30 uur tot 12.00 uur (woensdag tot 12.15 uur)
Middag : 13.15 uur tot 15.15 uur
Instroomgroep: alleen de ochtenden naar school
Groep 1: dinsdagmiddag, woensdagmiddag en vrijdagmiddag vrij
Groep 2 t/m 4: woensdagmiddag en vrijdagmiddag vrij
Groep 5 t/m 8: woensdagmiddag vrij

Goede doelen
Op maandagmorgen mogen alle kinderen een bijdrage meenemen voor het goede doel waar we voor sparen. Via de nieuwsbrief geven we hierover informatie en de kinderen horen op school waar zij voor sparen.

Gym
De kinderen van groep 1 en 2 gymmen op woensdagmorgen in het speellokaal; zij mogen gymschoenen (liefst zonder veters) meenemen naar school. Deze bewaren we in het speellokaal
Groep 3 gymt op maandagmiddag in de sporthal en op woensdagmorgen in het speellokaal. Op beide dagen nemen de kinderen zelf gymkleding en gymschoenen mee.
Groep 4 t/m 7 gymmen op maandagmiddag en donderdagmiddag. Groep 4/5 gaat met de bus; groep 6/7 gaat met de fiets. De kinderen moeten deze dagen gymschoenen en gymkleding meenemen.
Groep 8 gym op maandagmiddag en vrijdagmorgen. Ze gaan op de fiets naar gym en moeten zelf gymkleding en gymschoenen meenemen.

Gym in de sportzaal

Maandafsluiting
Eén keer per week is er een maandafsluiting voor alle kinderen van de school. Eén van de groepen presenteert de maandafsluiting die altijd in het teken staat van een persoonlijk ontwikkeldoel. De ouders van deze groep mogen aanwezig zijn bij de maandafsluiting. In de corona-periode is de maandafsluiting digitaal.

Christelijke vieringen
De kerstviering is ieder jaar anders van opzet, maar wordt over het algemeen ’s avonds gevierd. We doen dat afwisselend in de klas, in de kerk of rondom de school.

Kerstviering op school

De paasviering is op de donderdag voor Pasen. Alle kinderen lunchen dan gezamenlijk op school en zijn om 13.00 uur vrij. In de ochtend is er een viering in de klas of gezamenlijk in de hal van de school.

Met biddag en dankdag is er voor de onderbouw altijd een viering op school. De bovenbouw gaat ook soms naar de kerk voor een kerkdienst. Daarbij zijn de ouders ook van harte welkom.

Schoolactiviteiten
Op de eerste en laatste schooldag van het jaar nodigen we alle ouders uit om het jaar gezamenlijk te openen of te sluiten. Het is een kort moment van vooruitkijken of terugblikken, samen zingen, bidden en elkaar ontmoeten en groeten/

We vieren het Sinterklaasfeest meestal op 5 december. Samen met de kinderen verwelkomen we Sinterklaas op school. Vervolgens gaan alle kinderen naar de eigen groep waar zij het Sinterklaasfeest vieren. Vaak komt Sint dan in alle groepen op bezoek.

Elk jaar zijn we extra sportief tijdens de Koningsspelen. We starten gezamenlijk met een ontbijt, waarna we de koningsspelen openen. Groep 1 t/m 4 heeft dan de activiteiten rondom en in de school. De kinderen zijn om 12 uur vrij. Hierbij vragen we vaak hulp van ouders.
Groep 5 t/m 8 gaan naar sportpark Het Lageveld voor sportactiviteiten. Zij zijn meestal rond 14.30 uur vrij.

Als school doen we mee aan verschillende sporttoernooien:
– Schoolzwemkampioenschappen voor groep 3 t/m 8
– Schoolkorfbal voor groep 5 en 6
– Schoolvoetbal voor groep 2 en groep 7 en 8.

Elk jaar organiseert de Ouderraad rondom 10 juni de schoolfeestdag. We vieren dan de verjaardag van de school met sport, spel, workshops of andere activiteiten. Kinderen krijgen tussen de middag eten en drinken van de ouderraad. Dit jaar is de schoolfeestdag op woensdag 9 juni. Daarnaast zorgt de ouderraad jaarlijks voor een gezellige activiteit voor zowel ouders als kinderen.

De schoolfeestdag van 2019

De Tussenschoolse Opvang organiseert jaarlijks een overblijffeest tussen de middag voor de kinderen die gebruik maken van de TSO. De TSO zorgt dan voor eten en drinken.

Elke groep heeft dit jaar een voorstelling en een workshop in het kader van de culturele ontwikkeling. Per jaar staat er een bepaalde kunstvorm centraal zoals dans, drama, muziek of creatief.