Beste  ouders/verzorgers,

Hierbij willen wij u graag informeren over de overblijfmogelijkheden en geven u hierbij de overblijfgebruiken en -regels die daar voor gelden.

Wanneer:
Overblijven kan op: maandag, dinsdag, donderdag en op vrijdag
Aanmelden:
Blijft uw kind over op een vaste dag, dan is eenmalig doorgeven voldoende

Blijft uw kind af en toe over, dan graag minimaal 1 dag van tevoren doorgeven.

of per telefoon:  06-22017044
de coördinatie is in handen van Lianne Morsink en Erika Boers.

Afmelden:

Als uw kind altijd op een vaste dag overblijft maar een keer niet komt, dan graag

tijdig afmelden (vóór 19.30 uur)bij Lianne Morsink Als uw kind niet tijdig is afgemeld, zullen de overblijfkosten in rekening worden gebracht.

Kosten:
De kosten van het overblijven zijn € 1,50 per keer.

Voor de kinderen die op een vaste dag overblijven of vaker overblijven adviseren we om een overblijfkaart van 10x aan te schaffen. (€ 15,00).

Betaling kan contant worden meegegeven en worden afgegeven aan de overblijfkracht van die dag.

Overblijfkaarten kunnen ook per bank worden betaald op banknummer 6513.77.781 t.n.v. St. Vrienden van de Kluinveen, onder vermelding van de naam van het kind.

U krijgt via email bericht als de kaart vol is en er een nieuwe aangeschaft dient te worden.

Het geld is deels bestemd voor de vergoeding aan het overblijfteam, de aanschaf van eet- en drinkgerei, nieuwe spelletjes en af- en toe iets extra’s voor de kinderen, zoals bijv. fruit, knakworstje, pannenkoek of chocomelk.

Korting

Als er 3 of meer kinderen uit één gezin gelijktijdig overblijven, hoeft er maximaal voor 2 kinderen betaald te worden.

Maaltijd:

De kinderen dienen zelf een verantwoordelijke lunch mee te nemen. (zoals brood

en iets te drinken).

Tevens is het mogelijk om een tosti te maken van de eigen boterhammen.

Er is thee of ranja en warm water voor bijv. (zelf meegebrachte) Cup a Soup.

Zo nu en dan wordt er door het overblijfteam voor wat lekkers gezorgd.

Naam: Wilt u de broodtrommel/deksel van uw kind voorzien van hun naam?

Overblijven:
Het overblijven is van 12.00 t/m 13.00 uur daarna is er pleinwacht die het toezicht overneemt totdat de school weer begint. De kinderen kunnen om 12.00 uur hun tas in het overblijflokaal (tegenover het keukentje/computerruimte) brengen en daarna tot 12.15 uur naar buiten gaan.

Om 12.15 uur gaat de bel weer en dan gaan alle overblijfkinderen naar het overblijflokaal.

Voor het eten wordt er gezamenlijk gebeden. Daarna eten de kinderen hun boterhammen op.

Als iedereen klaar is wordt er gezamenlijk gedankt en opgeruimd, zodat de overblijfkracht tegelijk met de kinderen naar buiten kan gaan en bij slecht weer naar het gymlokaal of in het overblijflokaal spelletjes doen.

Overblijffeest
Aan het einde van het schooljaar wordt er een overblijffeest georganiseerd voor

alle kinderen die dat schooljaar 10x of meer zijn overgebleven.

De kinderen krijgen hiervoor een uitnodiging en hoeven die dag zelf geen eten mee te nemen.

Dieet:
Als uw kind niet alles mag eten, wilt u dat dan doorgeven, zodat we daar rekening

mee kunnen houden bij een traktatie of iets extra’s?

Afspraken: Bij het herhaaldelijk niet aan afspraken houden of het niet betalen van het overblijfgeld zijn wij helaas genoodzaakt uw kind, voor een kortere of langere tijd niet meer toe te laten bij het overblijven. Dit geldt ook wanneer een kind zich regelmatig misdraagt tijdens het overblijven.

Beleidsplan : Op verzoek van het ministerie hebben wij met de scholen van onze vereniging een beleidsstuk opgesteld. In dit beleidsplan zijn tal van maatregelen opgenomen om het overblijven veilig en verantwoord te verzorgen. Hieronder de link naar het beleidsplan.

BELEIDSPLAN TSO