Hoe zorgen wij er voor dat kinderen gaan lezen? Hoe worden kinderen gemotiveerd om te gaan lezen? De leerkrachten vervullen daarin een sleutelrol.
Dat is voor onze school de essentie van het hele leesonderwijs!

Omdat wij het zo belangrijk vinden dat kinderen gaan lezen, besteden wij er veel aandacht aan. We willen er vooral voor zorgen dat kinderen het lezen ook leuk gaan vinden.

Wij hebben voor de bovenbouw een abonnement op Kidsweek genomen. Voor alle groepen is er een klassenabonnement bij de bibliotheek. Enthousiaste bibliotheekouders halen en brengen de boeken.
In groep 1 en 2 mogen de kinderen spelletjes en boeken mee naar huis nemen en komt er elke week een voorleesoma.

Ook doen wij elk jaar mee aan de voorleeswedstrijd, de voorleesweek en nemen wij deel aan de Kinderboekenweek. Natuurlijk lezen de leerkrachten veel voor en promoten boeken via een aantrekkelijke leestafel. Er zijn nog veel meer activiteiten die we gebruiken om het lezen aantrekkelijk te maken voor kinderen: boekbespreking, duolezen, maatjeslezen, enz.